Hallo bezoeker,

Op deze pagina kunt u een aantal veel gestelde vragen vinden. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan even contact met ons op. U kunt ons bellen NL 06-51576761 (BE 0031-6-51576761)- een WhatsApp sturen 06-51576761 of mailen esperanza.deseo@gmail.com

 • Waar zijn de kussens van gemaakt?
  De meeste kussens maken wij van geweven Chenille meubelstoffen. Chenille meubelsstof is bijzonder slijtvast en gaat lang mee. Chenille stof is schuurvast zodat de kussens heel lang mooi blijven. Chenille stof is een luxe en hoogwaardige stof vanwege de lange levensduur van de vezels. Chenille heeft fijne haartjes die er zacht en wollig uitzien. De stoffen hebben een fluweelachtige glans die voor een luxe uitstraling zorgen. De stof is niet rekbaar. Chenille stof is redelijk makkelijk in onderhoud en de stof kan tegen een stootje. Je kunt de kussens wassen met de hand op 30 °C. 

   
 • Hoe kies ik de juiste maat sierkussens voor mijn bank? 
  Wij maken kussens in verschillende maten. De meeste kussens worden gemaakt in de maten 30x45cm, 30x60cm, 45x45cm, 50x70cm 60x60cm en 70x70cm. Alle kussens worden met de hand gemaakt (geknipt en genaaid) Bij de omschrijving ziet u altijd het plus-minus teken ± staan dat komt omdat de meubelstoffen waar wij de kussens van maken ongeveer 135/140cm breed zijn. Voor een kussen van 50x70cm gebruiken we dus de volledige breedte van de stof. Bij de maat 45x45cm halen we drie stukken uit 135/140cm. De siernaad gaat daarvan af en soms is de rand van de stof niet mooi genoeg en dan heb je dus een paar centimeter minder stof. Alle kussens zijn dus ongeveer de maten die aangegeven staan in de artikel omschrijvingen. Er kan altijd een aantal centimeters verschil zitten in de maten. De maten van de kussens zijn wat we noemen "platte maten". Het gaat dan over de stof plat gemeten op de grond zonder binnenkussens. Wil u de exacte maten weten neemt u dan eerst even contact met ons op. 

   
 • Maat 30x45cm is een ontzettend leuke maat om te combineren met een 45x45cm kussen. Het kussen is ideaal om op een kleinere bank of stoel te gebruiken als je verschillende kussens wilt combineren.  
   
 • Maat 45x45cm is het meest verkochte kussen voor in een fauteuil of voor op een kleinere bank (2 persoons) of als u meerdere kussens wilt mixen. 
   
 • Maat 30x60cm is een zogenaamd lendekussen. Dit kussen geeft een fijne steun in de rug of nek maar is ook een ontzettend leuk decoratief kussen om te combineren met de 45x45cm en de 50x70cm en 60x60cm.  
   
 • Maat 50x70cm is een perfecte maat voor lounge en hoekbanken. Deze maat is mooi als opvulling in de vaak diepe zithoek van de bank of als de leuningen niet te laag zijn aan de leuningenkanten. Maak het plaatje compleet met een 45x45cm kussen ervoor of een 30x60cm kussen.
   
 • Maat 60x60cm is een mooie maat voor op de wat grotere banken. Gevuld zal dit kussen niet te hoog zijn en mooi passen in de diepe hoeken van bijvb. een hoekbank/loungebank.
   
 • Maat 70x70cm is een "vloerkussen" of te gebruiken i.p.v. je bestaande rugkussens van de bank. Op zeer grote en diepe lounge en hoekbanken kan dit kussen ook maar meet altijd goed de hoogte van je bank het is niet mooi als het kussen hoger is dan de rugleuning van de bank.
   
 • Waarom zijn alle kussens anders van patroon
  ​De meubelstoffen die wij inkopen zijn bijna altijd 140cm breed. Dit maakt dat bijna alle kussens net even anders zijn omdat het patroon verspringt. Bij stoffen met kleine patronen zoals bijvoorbeeld stof Honingraat zal je geen verschil zien maar bij grote patronen zie je wel een verschil. Wilt u dat de kussens qua patroon op elkaar lijken dan kunt u dat bij opmerkingen plaatsen. Wij zoeken dan de meest op elkaar lijkende kussens bij elkaar (mits er voldoende voorraad is).
 • Zijn de kussens geschikt voor buiten?
  De kussens die wij maken zijn voor gebruik binnen en zijn gemaakt van mooie meubelstoffen en zijn lekker stevig. Steeds meer klanten gebruiken de kussens ook als decoratie en aankleding van de tuin, op de boot en onder een overkapping. De kussens kunnen niet buiten blijven en moeten dus weer mee naar binnen of goed worden opgeborgen (droog). De meeste kussens zijn gemaakt van geweven chenille. Daardoor zullen ze minder snel verkleuren dan bijvoorbeeld katoen of linnen. Het is echter geen garantie dat ze niet kunnen verkleuren! Alle stoffen verkleuren uiteindelijk door de zon. Hou daar rekening mee met de aanschaf. Het is heel lastig om van te voren te kunnen zeggen hoelang het zal duren voordat er verkleuring gaat komen. Tot nu toe hebben we ontzettend veel positieve klanten die al jaren de kussens mee naar buiten nemen of gebruiken op de boot. Ook verschillende beach clubs zijn ingericht met de kussens. 

   
 • Soms is een video beter dan een foto om de stoffen te bekijken!
  Klik hier voor een aantal video's op YouTube van onze kussens. 

   
 • Hoe kies ik de juiste binnenkussens?
  U heeft bij alle kussenhoezen in de webshop de mogelijkheid om er een binnenkussen "op maat" bij te nemen. De voorgestelde binnenkussens zijn minimaal 5cm groter dan de ± maat van de kussens. De kussens zijn dan "stevig en vol" gevuld. Wilt u liever wat zachtere kussens kiest u dan voor de kleinere maat in het menu. De kussens zijn dan gevuld met een binnenkussen in dezelfde maat als de hoes is en voelt dan "zacht en plat" aan.  

   
 • Waar zijn de binnenkussens van gemaakt?
  De binnenkussens zijn gevuld met gesiliconiseerde holle vezel, vanwege de volgende eigenschappen: een zeer goede kwaliteit, wasbaar met behoud van volume en vorm (daardoor duurzamer dan andere kussenvullingen), vlamvertragend, zeer veerkrachtig, licht in gewicht, voelt zacht en glad aan, maar toch stevig. Materiaal is holle vezel: polyester. Non-woven tijk. De maten zijn gemeten van naad tot naad met een meetlint. Alle binnenkussens zullen na gebruik "inzakken" u kunt deze dan opschudden. Het is bij de meeste binnenkussens mogelijk om ze extra te vullen als "opschudden" niet meer voldoende is. Op de website www.binnen-kussens.nl kunt u losse vulling kopen. 
Sorteer op
© 2015 - 2024 Esperanza Deseo ® | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel